Akademska v ...

O, pa kje ste vi!

Odkar so naši omejeni nadrejeni omejili gibanje najprej na regije nato pa spet na občine, je tudi naša aktivnost - jasno - omejena. A ker se ve, da Akademci nismo radi črno-beli, nekreativni ali zapečkani, smo v mejah občin in dovoljenega ostali tako in drugače aktivni. V nadaljevanju je na kratko opisana aktivnost nekaterih članov, ki naj drugim služi kot motivacija, ideja ali brca v rit. Seveda bi šli vsi v Miško pa za 2 tedna na Korziko, ampak za tja še nismo bili dovolj pridni. Imamo pa v okoliških gozdovih, kjer so se borili naši dedje, gotovo kak balvan, pečino ipd., ki služi za vzdrževanje forme.

Načelnik Jan, močan balvanski plezalec, tako doma pili formo sedečih štartov in je bojda že blizu perfekcije. Kavč - kuhinja (FB 7C, sit start) že od 2. tedna karantene opravi na dnevni bazi. Od 5. tedna dalje je težje, ker se mu je odlomil ročaj čajnika. Hkrati ob nošenju maske in prilagojenosti na nizko raven kisika planira kratke odpravice na najvišje vrhove. LJ - 8000 n.m.v. - LJ v enem zamahu.

Alenka je v svoji narcis polni občini prehodila že vse variante od rovta na planino, s planine prek planine v rovt, s planine po rovtarski na planino. Kmalu bo njena preobrazba iz človeka v gorsko kozo dokončana.

Miha se pred sevanjem virusa rad umakne v svoj podstrešni bunker iz lesa, poliestra in poliuretana. Tam volumen bicepsov trenira s cepini in z Majo. Sta pa postala tudi pionirja nove discipline, balvansko orodjarjenje. Šutata v nekakšnem nizkem spodmolu krušljivih kapacitet, ampak stvar je videt totalno futurističnoPoligon za to imata pa menda tako blizu, da mirno sprejmeta tudi omejitev gibanja na 1 km od kraja bivanja.

Mare se ob delavnikih našuta na rimcu, ki je spet postal aktualen kot nekoč, med nedelavniki pa, podobno kot Alenka, sodeluje v igri "Bodi kot gams". Pri tem - kot odgovoren posameznik - ne išče nevarnosti, zgolj logične ali prave prehode. Kadar ne uspe, sodeluje v igri "Koliko krša še prenese tvoja psiha?".

Jakob je za potrebe popolne samoosamitve že spomladi začel - zdaj pa nadaljuje - z gradnjo hiše na drevesu. Poudarja, da novogradnja ni namenjena kot vikendica za mlajšo sestro in bratca, namen je izključno pomoč zdravstvu, gradnja novih postelj ipd. Njegov nesporen talent so uporabili tudi pobrateni zgornjesavinjski gorniki in skupaj so dokončali bivak pod Ojstrico. Kar ni dom na Okrešlju, da ne bo kdo zamešal! Jasno med nerednimi pošiljkami gradbenega materiala tudi pleza.

Toni je medtem dosegel nedosegljivo! Brez plezanja in trening deske mu je Garmin - "nesporna avtoriteta na področju merjenja časa in prostora" - podelil značko CLIMBER. Po 20 letih truda in odrekanj je potreboval le eno solidno karanteno, da je uresničil svoje cilje in dobil zasluženo priznanje! Debata o podelitvi častnega Suunto spričevala še poteka ...

Jurij je v začetku še drajtulal, ko so ga dodatno omejili pa je prešel na zgibe na cepinih. Ti pod silo njegovih rok iz quarkov že prehajajo v nomic fazo. Obudil je tudi idejo šraufanja kolesa in kolesarjenja, pri čemer je blazno zadovoljen, če na en servis opravi dve vožnji. Tudi občinski kuclji so ga poklicali, eden izmed njih se skrivnostno imenuje kar Kucelj. 

Tudi Petra in Luka sta bila opažena v hribih, drugi neimenovani pa poskušamo plezat kjer se pač da. En dan smo postavili rekord udeležbe v Gabrski peči (med nami so bili celo predstavniki mikroobčine trzin, ki jo namenoma pišem z malo začetnico) in bili navdušeni, navdušenje pa je bilo kmalu onemogobčino. Ampak imamo svoje metode veselja.

Kaj pa tečajniki? 

Tudi oni ne počivajo na lovorikovcih: nekateri poznajo že vse bete v Turncu, drugi spoznavajo lokalne bolderje, tretji so bili prisiljeni s plastike končno zalutat v naravo. Tudi na zasneženi Kredarici so pustili sledi. Sicer pa nabirajo bazično kondicijo v raznih klancih, štihajo vrtove in sosede (hec, hec). 

Tole je še primeren komad za novo realnost https://www.youtube.com/watch?v=RFDW9b_ejfI . Uživajte in se (odgovorno) aktivirajte. Do naslednjič!

Reginc in ostali člani AAO