Občni zbor Akademskega planinskega društva, Kofce 08.12.2012

Še objava mojega poročila z občnega zbora na naši strani, slike so pa Mihatove.

Standardni dnevni red, kot so finance, kdo s kom, kaj in kje, je bil letos okrepljen z volitvami tako predsednika društva kot tudi načelnika alpinističnega odseka.
Že uradno vabilo je napovedovalo nizke udarce, lobiranje in kupovanje glasov. Tako smo nestrpno čakali pričetek sestanka, ki je bil zaradi snežno vremenskih razmer, ki so poskrbele, da smo se zbirali cel večer, prestavljen za dobro uro. To je seveda uradna razlaga zamude, v resnici se je čakalo predsednika, ki je kakor bi slutil, da ga na Kofcah čaka množica z znanimi črno-belimi transparenti, očitno vzel dopust.

Tako je vodstvo zbora prevzel načelnik alpinističnega odseka Karel Završnik, ki se je dotaknil najpomembnejših dogodkov iz življenja društva v preteklem letu, seveda najpomambnejše so bile nominacije in potem osvojitev Zlatega cepina, letošnja odprava Janak 2012, udeležbe na taborih Komisije za alpinizem, izpitih za alpiniste in alpinistične inštruktorje. Obravnavali smo poročilo letošnje alpinistične šole, kaj storiti, da bo šola še boljša, načelnik pa je povabil vse na skupne šole akcije.

Nato so bile na vrsti volitve, ta veliki praznik akademske demokracije. Brez velikih dramaturških zapletov se je predstavila kandidatura, in sicer Igor Kremser, alpinistični inštruktor, za predsednika društva in Luka Stražar, prav tako inštruktor, za načelnika odseka. Mimogrede, obadva vodita tudi alpinistično šolo na odseku. Oba sta bila soglasno izvoljena. Na tem mestu bi se zahavalil dosedanjemu vodstvu, predsedniku Maticu Kozini in načelniku Karlu Završniku, ki sta s svojim delovanjem pustila v društvu neizbrisen pečat, težko bo ponoviti vse dosežene uspehe, vendar se je novo vodstvo zavezalo, da bo nadaljevalo njuno pot in akademsko politiko "zmernega napredka brez ihte".

Tako je minil uradni del programa, nekaj se je še govorilo v točki razno, drugače pa se je nadaljevalo z res imenitno slavnostno pojedino z izbiro iz nenavadno polnega menija - če se kdaj vstavite na Kofcah, pejte jest, ne bo vam žal.

Takrat enkrat pa se je prikazal zdaj že bivši predsednik, organiziran protesti pa so se za nekaj časa umaknili predavanju Mihe Habjana o odpravi Janak 2012, ki so se je uudeležili trije nači člani. Miha sledi trendom in je namesto običajnih slikic zmontiral film, ki nas je ponesel na šestdnevni pohod skozi džunglo, idilično bazo (nekateri člani odseka so nesramno trdili, da so prizori baznega življenja posneti na rezervni lokaciji Petkovih njiv na Korošici), za glavni del filma, vzpon na Janak, pa ni dvoma, bil je posnet tam.
Po filmu pa so vajeti v roke znova prevzeli protestniki. Ocene o številu udeležencev se precej razlikujejo, odvisno od vira. Na začetku mirni protest se je znova sprevrgel v množične kršitve javnega reda in miru, kolovodje so bili odlično organizirani. Mirni udeleženci pa so le nejeverno zmajevali z glavami in se spraševali: Kdo nam je ukradel občni zbor?. Iz uradnih informacij ni mogoče razbrati, da bi protestnike plačali posamezniki iz podmladka AAO-ja, kot tudi ne, da je bil med najglasnejšimi eden najstarejših udeležencev. Gre le za namige iz navedb nekaterih novinarjev.

Jutro nasednjega dne je prineslo kristalno nebo in po svešem snegu smo se v različnih skupinah, peš ali na smučeh odpravili proti Velikemu vrhu in s tem zaključili nepozaben vikend, o katerem se bo govorilo vsaj do konca marca, ko nas čaka mootivacijski vikend našega odseka.

toni

Komentarjev

Slika uporabnika Miha Habjan

Re: Občni zbor Akademskega planinskega društva, Kofce 08.12.2012

Dobr si tole spisu Toni. Bravo.

lp Mihadevil

Slika uporabnika mesa_cajt

Re: Občni zbor Akademskega planinskega društva, Kofce 08.12.2012

Toni, me izredno veseli, da si (več kot očitno, po zapisanem sodeč) preživel občno zborsko rajanje - moram namreč priznat, da nas je bila peščica zbranih zjutraj glede tega rahlo zaskrbljena... ampak res zgolj  "rahlo" ! Tongue

Sicer pa, kot je reku Miha: Fajn spisano! (Če ne bi ble volitve že mimo in vse že vnaprej zlobirano, bi te gladko predlagala za stike z javnostjo...)