Planjava, Humar-Škarja

S Simonom sva se odločila izkoristit lepo soboto za hribe in sva se odpravila proti Planjavi. Plan je bil, da bi zlezla 2 smeri in sicer Humar-Škarja in Sobotno. 

Najprej sva se brezglavo zapodila v smer Humar-Škarja za eno navezo, ki je bila pred nama. Po tretjem raztežaju sva ugotovila, da je naveza pred nama zašla preveč v levo. Po temeljitem pregledu skice sva se odločila, da upzajlava en raztežaj dol in se »takoj« (»takoj« - zgubila kar nekaj dragocenega časa) vrnila v pravo smer. (Je bila pa še ena naveza za nama, ki je posledično tudi zašla, sta pa vseeno sledila prvi navezi. Posledično sta se kasneje obe navezi spustili v podenj). Dobro nabita smer in en malo preveč toplo vreme nama je ponudilo lepo plezarijo v zgornjem delu. Zadnji raztežaj sva povezala z izstopom Sobotne smeri, za katerega še zdaj ne vem, zakaj je v Miheliču označen z A0.

Tavanje v prvem delu smeri Humar-Škarja je terjalo davek odvečnega časa, zato sva si Sobotno smer pustila za kakšno drugo Soboto. Sestop nazaj proti Jermanci in v Ljubljano na masten burek pri Olimpiji.

NAUK ZGODBE: Nikoli ne sledi brezglavo za navezo pred tabo. Folk, če me kdaj vidite, da komu sledim, me prosim užgite po glavi!!! Smile

Komentarjev

Slika uporabnika Jan Podgornik

Re: Planjava, Humar-Škarja

En dan za tem sva s Simonom plezala v NŠG. Plezala sva eno smer v območju levo od Rumene diagonale. Če kdo ve katera smer se začne z eno lepo poko okoli 50m V+, potem pa prideš v ene plate s starimi klini in rata težko, A1, nej nama prosim sporoči. Res bi rada vedla kaj sva poskušala plezat. Je zmankal klinov po 15 metrih, zato sva se obrnila. Je blo pa toplo.

Slika uporabnika Simon Černe

Re: Planjava, Humar-Škarja

Tako to je. Pretekli vikend si bom, bolj kot po plezanju, zapomnil po abseilanju. V sobotno sva zategnila še zadnji raztežaj Sobotne smeri zato, da se mi tja naslenjo soboto ni potrebno vračati Laughing out loud

 

Sam me pa res zanima, kaj sva lezla v nedeljo?!