JLA, Direktna v Špiku, Trikot, Ašenbrener

Prejšnji teden lepega vremena sem izkoristil za plezanje smeri, ki sem jih že plezal večkrat prej, vse v smislu uplezavanja, šolanja mladega kadra. Izkazalo se je, da mladi kader prav veliko šolanja ne potrebuje.
Tkao sva šla s tečajnikom Domnom plezat JLA v Šite, ki se je izkazala za lažjo kot pred dvanajstimi in šestimi leti, previsni raztežaj in zajeda pod njim sta šla tokrat prosto, ne vem, zakaj že prej ne. Domen je pa itak skoz ocene zbijal.
Nato sva šla z Blažem v Špik plezat Direktno. V Direktno pa ne grem več, se mi zdi sosednja zajeda boljša. Je bil pa vseeno dober plezalni dan s kulturno-etnografskim zaključkom na Oglarskih dnevih v Martuljku.
Sledil je Trikot v Dolgem hrbtu. Tokrat z Domnom in Blažem. Lepa, a po našem občutku previsoko ocenjena smer.  Zadnji metri dostopa pa so kar naporni, tako da sem že pripravljal govor "Fanta, kar sama pojdita, dobimo se na Češki koči". Na srečo ga nisem izrekel, podobna govora pa sta imela sestavljena tudi Blaž in Domen. Potem, ko smo se privlekli pod steno, je pa plezanje steklo v prešerno sproščenem ozračju do vrha, največ težav sem imel s pobiranjem vrvi na štantih, ker sta bila mladinca zelo hitra.
Po dnevu počitka pa še Ašenbrener z Domnom. Pred leti sem rekel, da tega nikoli ne bom splezal prosto, ampak včeraj sem, in se spet vprašal, zakaj nisem že prej. Tokratni vtis o smeri je res pozitiven, lepo plezanje v odlični skali, nazadnje mi je v spominu ostal bolj po mrazu in vlagi. Samo Domen mi je s hitrostjo in nižanjem ocen malo moralo zbijal Smile.

toni

Komentarjev

Slika uporabnika karel_zavrsnik

Re: JLA, Direktna v Špiku, Trikot, Ašenbrener

Bravo Toni!

Slika uporabnika andrej_krek

Re: JLA, Direktna v Špiku, Trikot, Ašenbrener

Lepeeee Smile

Slika uporabnika Miha Habjan

Re: JLA, Direktna v Špiku, Trikot, Ašenbrener

Staro vino pa to ... bravo!

Slika uporabnika mesa_cajt

Re: JLA, Direktna v Špiku, Trikot, Ašenbrener

Bravissimo Antonio& friends!

p.s Upam, da zakrnela tečajnica finega letnika dvataužntdeset tut pridem kdaj na rižo v sklopu "šolanja mladega kadra"..Wink