Luka Stražar izbran za najperspektivnejšega alpinista leta

Včeraj 24.01.2012 je v Kulturnem domu Franca Bernika potekala razglasitev najboljših alpinistov in športnih plezalcev v letu 2011. Planinska zveza Slovenije je za najperspektivnejšega alpinista sezone 2011 izbrala Luka Stražarja. Najboljša alpinista sta Anastasija Davidova in Luka Kranjc, najboljša športna plezalca pa sta Mina Markovič in Klemen Bečan.

Priznanja najboljšim so podelili podpredsednik Planinske zveze Slovenije Borut Peršolja in načelnika Komisije za alpinizem in Komisije za športno plezanje.

Pohvale za posebne dosežke so prejeli še Igor Kremser, Peter JuvanTomaž Jakofčič (vsi AAO), Andrej grmovšek, Nejc Marčič, Aleš Holc, Matic Obid, Neda Podergajs in Tina Di Batista.

Naj spomnimo še, da sta alpinistični podvig, ki odmeva še danes po svetu Luka Stražar (Akademski alpinistični odsek) in Nejc Marčič (AO Radovljica) med 6. in 9. septembrom 2011 osvojila zahodni vrh gore K7 (6858 m), v gorovju Karakorum v Pakistanu. 

Sanjači zlatih jam K7 west
FOTO: Nova slovenska smer "Sanjači zlatih jam" na K7 west (6858 m)  

V imenu Akademskega alpinističnega odseka še posebej čestitamo našim članom Luki Stražarju, Igorju Kremser, Petru Juvan in Tomažu Jakofčič za storjeno in rečeno v letu 2011. 

Komentarjev

Slika uporabnika Nejc Kurincic

Re: Luka Stražar izbran za najperspektivnejšega alpinista leta

 

Bravo! AAO pa res producira odlične alpiniste smiley

Slika uporabnika nejcbrescak1

Re: Luka Stražar izbran za najperspektivnejšega alpinista leta

Super, čestitke...