Debela peč. Jesih-Potočnik

3 objav / 0 novo
Zadnja objava
Slika uporabnika saso_gyergyek
Odsoten
Z nami od: 19.10.2010
Debela peč. Jesih-Potočnik

 Včeraj smo se s Špelo, Anžejem (AO Rašica) in Ano (AO Radovljica) odpravili v omenjeno smer. Nadebudnežem naj  takoj omenim, da pelje pristop direktno iza Kovinarske bajte navzgor ne pa 5 min po markirani poti in potrem po neki lovski navzgor kakor je omenjeno v bibilji. Nam je vzelo kar nekaj časa in taktično prednost, kar se je potem močno poznalo na dolžini dneva. V skladu s črednim nagonom smo začeli plezat prvi žleb, kakšnih 100m nad spominsko ploščo in potegnili 3 raztežaje do vstopnega kamina kamor se da priti peš malo naokrog. Ker sta bili pred nami že dve navezi se je seveda vleklo ko kurja čreva. Pod ta zaresnim kaminom smo se vsi nabili na kup in je zopet trajalo u PM. Po priključku Sekločeve pa spolh, ker sta prišli še dve navezi. V največji gužvi se nas je drenjalo v zgornjem delu smeri 7 navez. Je pa smer od kamina naprej prav vredu, kar kompakto in zgornji raztežaji nabiti u nulo. Tudi štantov ne manjka. Prav vredu. Uscalo se ni, je pa na vrhu pihalo. Skadil sme pa ziher več kot eno škatlo.

Slika uporabnika Jerca Miklic
Odsoten
Z nami od: 20.10.2010
Re: Debela peč. Jesih-Potočnik

Laughing out loud joj stari kko smešn s'to napisu!? vsem vsa čast za preživetje teh .. dolgih čreu in neobračanje + še pozitivno razmišljanje "prav vredu"!! io penso positivo trtrtr.. se zdi kot da te je zares ujezil sam tisti piš vetra na vrhu smeri Smile

Slika uporabnika saso_gyergyek
Odsoten
Z nami od: 19.10.2010
Re: Debela peč. Jesih-Potočnik

Imaš prav Jerca, dober dan je bil, prav fajn. Sem pa še enkrat prebral opis dostopa v Miheliču in vzamemem vse nazaj. Ni ata kriv, če ne znam brat.