Spet v Dabarcih

V začetku tedna smo se z Janom in Blažem odpravili na tridnevni izlet v Dabarske Kukove, pridružil pa se nam je še Benjamin iz AO Rašica. Od lanskega obiska se je v sektorju B zgodil velik podor, ki je kar lepo opustošil gozdiček ob vznožju stene, zaprti pa sta tudi smeri Vipera in Velebit express.

Vreme je popolnoma izpolnilo pričakovanja - podnevi večinoma sončno in v primeru brezvetrja kar prevroče za kratke rokave, ponoči pa mraz in muhast veter, ki je nenehoma spreminjal smer, tako da se je bilo težko izogniti dimu iz tabornega ognja.

Z Janom sva plezala Marcello (6a), Singing in the rain (5c), Via Manuela (6b+) in Colori d'autunno (6a+), Blaž in Benjamin pa Starter (4c), La figlia del Capitano (5c), Bibl und Bubl (5b), Altweibersommer (5c) in Tempo vulcan (6a). Smeri znajo biti kar gajstne za svojo oceno, zlasti lažji raztežaji, vendar nad nobeno nisem bil razočaran. Še posebej Via Manuela si zasluži tisti dve zvezdici za lepoto.

Za zaključek smo si privoščili pozno kosilo na plaži in kopanje v presenetljivo toplem morju, ki se je po treh dneh brez tuša prav prileglo, potem pa domov po skoraj prazni Jadranski magistrali. Skratka, uspešno zapravljeni trije dnevi, tako da se zna izlet ponoviti tudi prihodnje leto.