Kleki in Križevnik

Prejšno sredo smo šli z Juretom, Nežo in Tino na Grossglockner. Za lep začetek smo v tunelu pri Villachu zagazil v 10 cm vode potem pa še na auspuh, ki je nekomu v tisti vodi odpadel. Razfukal nam je gumo in potrgal dol neko plastiko. Avtovleka nam je z Bleda pripeljala avto od mojega starega ata, tako da smo se lahko peljal naprej. Med tem smo opazoval avstrijce, kako kar s plugi čistijo odtoke.

Prespali smo v šotorih ene pol ure nad Študlco. Res dober plac s tekočo vodo in norim razgledom. S Tino sva imela v planu prečenje Glocknerwanda in naprej na vrh. Pa sva zaspala, ker je Tini zmrznil Iphone. Zato sva prvi del grebena spustila in se po grapi vzpela na spodno Glocknerjevo škrbino. Od tam sva šla po grebenu preko Hudičevega roga na vrh. Lepa tura s par dobrimi plezalnimi mesti in zabavnimi abzajli.

Jure in Neža sta šla Studelgrat. Najtežji del je bilo prehitevanje čeških babic na začetku grebena. Juretu se je smer zdela precej lažja kot lani. Nad smerjo sta bila navdušena. Na vrhu smo se srečali in skupaj sestopili. Ker je bla šajba nas je skurl v božjo mater.

Vrhunec dneva je bila večerja na koči.

 

Včeraj sma šla s Tino plezat Resnikovo smer v Križevniku. Do lukne sma pristopila ponoči. Dostop je v temi še daljši. Mogoče zato ker sem pred tem popoldan enkrat tekel do stene, da bi jo potem ponoči laže našel. V bivaku je zaenkrat še veliko vode, palerin, sekir, skic in vžigalnikov. Smer me je presenetila s svojo strmino. Je blo treba kar plezat. Drugič si bom prej prebral opis. Sestopila sva v območju smeri. Zgoraj abzajlaš po smeri do sidrišča pred ta lepo zajedo. Od tam se spustiš dol gledano levo do velikega macesna na robu in potem samo še šus dol čez previse.  Sestop od bivaka bil je dolg.

Vrhunec dneva je bila večerja pri Govcu.