Za vikend Skalaška smer, ven z Ladjo; sred tedna Skalaška smer, ven ob Sfingi

Preteklo nedeljo sva z Janijem, kljub zelo različnim sobotnim novicam o stanju v Steni, zlezla Skalaško smer, ven pa izplezala čez Ladjo. Prvotni plan sicer ni bila Ladja, je pa tako naneslo, ker je ura (ali pa nejevolja do težjega plezanja) na Gorenjskem turncu že odbila poldne. Zato sva se na kraju samem odločila, da ne vstopiva v Čopov steber, pač pa v Ladjo.
 
Saj Čop bo še tam, čeprav naš ferajnovski starešina pravi “pejte ga hitr lezt, ker se vse ruši in ne bo več dolgo tam stal”. Neki tazga, a ne Laughing out loud
 
Jani je bil nad prvim obiskom Stene navdušem (lahko bi se reklo ponosem, da je zlezel tisočmetersko Steno). Ni se niti pritoževal nad naloženostjo in podrtostjo smeri.
 
 
V četrtek sva z Domnov prav tako vstopila v Skalaško smer, po tretjem raztežaju zavila v Zlatorogove police in se napotila proti Amfiteatru. Zlatorogove police so kar fajne, precej naložene, je pa na določenih mestih kar za poplezat. Po dveh urah in pol od vstopa v Skalaško smer sva priplezala(prehodila) do Amfiteatra. Leva stran Amfiteatra ponudi lep razgled na Sfingo, kjer sva preplezala smer Kunaver – Drašlar (VII+/V-VI, 270 m). Smer je lepa, sedmice so težke, police so fajn za štantat. Ta težki raztežaji so voreng nabiti, zadnji raztežaj pa preseneti s šalcami, da prideš nenašutan na vrh Sfinge.
 
Fajn dan.
 
Jest bom tud jutri hiter kot Pajo Laughing out loud Hvala Domen, sej veš zakaj.
 
PS: fotografije so iz druge ture.