Triglav, Bavarska IV+

V nedeljo sem z letošnjima tečajnikoma Žigom in Alenom plezal Bavarsko v Steni. Ker je bila šolska tura, nismo ravno hiteli, pa malo smo se zgubljali v smeri, poslušali "Storm alarm" na Alenovi uri in sploh kar nekaj časa posvetili študiju vremena in znakov, ki kažejo na nevihto. 

Fajn smo plezali, zadnji raztežaj plezali med svetlobnimi in zvočnimi speciajalnimi efekti (no, niso bili ravno najmočnejši), se sprehajali po Zlatorogovih policah, spoznavali Triglavsko severno steno podolgem in počez. Sestopali smo po Slovenski smeri, ker sem dobil občutek, da je za Zimer-Jahna dobro imeti cepine, ki jih pa mi nismo imeli (sem prejšnji dan dobil info, da cepin ni potreben, vendar zdaj mislim, da je vsaj še dva tedna priporočljiv). Tako smo imeli priložnost trenirati abzajlanje na narejene štante, enega izdelali v celoti sami.

Opazovali smo, koliko časa zdrži človek brez pijače in hrane ob zmernih fizičnih naporih, ugotavljali, kdo ima močnejše baterije v čelki, in priabzajlali točno na markacije poti čez Prag.

Skratka, just another perfect day. Pohvale Alenu in Žigi za stoično prenašanje mojih modrovanj in stokrat ponovljenega "Še tole zlezemo, pa smo ven".  cool


toni