Poletne plezarije (Kovinarska, Mansarda, Tržaška, Puntarska in Akademska

Živjo,

ker je na naši strani bolj mrtvilo, en šopek vzponov z moje strani.

  1. Kovinarska (Petra, Tadeja in jaz); Ponovil smer tokrat v družbi punc. Lepa smer, lahka in zračna prečnica.
  2. Mansarda (Mučič-Soklič, Klinar-Kozina); "Že" v Vodicah Matej pogrunta, da je pozabil plezalke, kar nam vzame dodatne 45 min. Pod najtežjim raztežajem nas dobi nevihta, ki traja 2,5 ure. Sledi 450 m spusta po štriku. Že drugič sem obračal, prvič mislm da 2011 z Nejcem Klemenčičem, ker je bila smer čisto mokra. V tretje gre rado.
  3. Po tednu slabega vremena greva s Tadejo v Šlosarsko, smer je pošteno mokra, zato greva v tolažilno Tržaško, ki je tudi kar fajhtana, ampak se da. Na prvem štantu naju pričaka kolega kozorg, kako minuto se debelo gledamo in si dajemo vljudnostne napotke kdo naj gre kam. Zmeraj pozabim, da je pa na koncu izhoda za še eno dolžino smeri Sad
  4. Puntarska z Artačem. Lepo začetno zajedo zapustiva in greva v drugo (po miheličevi skici je tako skoraj bolj logično) in se znajdeva v zelo krušljivem previsu ( VI+, glej sliko), ki nama vzame vsaj uro in pol. Moj prvi jalovi poiskus skoraj brez varovanja bolje izvede sistematični Artač. V lažjem svetu se razveževa do naslednjega malo manj krušljivega previsa na razu. Skala in pleža postajata čezdalje boljši, svetlobe pa je čezdalje manj. Le te zmanjka v izstopni zajedi, sleditjo pa še trije cugi pleže le z eno čelko, kar za drugega v navezi pomeni "escalar como Esmeralda". Ob 22.20 prispeva na vrh in greva prespati na prehodavce.
  5. Predvčerajšnjim greva še v Akademsko. Skala perfektna, strma, vežiška. Nč tazga, mišica to zna. Udobno sestopiva in greva mami na marelčne knedlne.

Še drugi napišite svoje vzpone, da nam ne bo stran umrčkala. Vem da plezate, vsaj punce (Petra, Tada in Katarina vem da imate vsako cca. 15 vzponov. Matevž prav tako. 

P.S.: Slike so samo iz Puntarske in Akademske. Prvič pozabil fotlc, drugič napolniti baterijo, tretjič sem bil pa brez SD kartice.

 

LP, Matic