Kopne stene

Oj.

 

V torek sva s Slapšakom poskušala v Ribi v NŠG-ju, a so naju razmere zaradi nepredvidenega in obilnega sneženja presegale, zato sva za detajlom obrnila. Mokra sva bla skor do gat. Greva spet, ko ne bo snežilo Laughing out loud Ta dan so v NŠGju poskušale še 3 druge naveze, a vse s podobno zgodbo.

 

Glede na to, da sneg v steni ni bil niti malo predelan, sem pomislil, da bi lahko probal še v kakšni smeri, ki ni dolga in omogoča tudi hiter pobeg v primeru neugodnih razmer. V mislih sem imel Levo smer v Dedcu, ki ponuja zelo lepo plezarijo z dobro opremljenostjo. Tako sva 31.12. z Luko Kramaričem zagazila proti Korošici. Luka se je pred kratkim pridružil našemu odseku(se ve, kdo da za rundo na občnem). Pod steno nisva bila presenečena, bila je povsem kopna, v steni pa sva cepine imela večino časa na pasu, saj je bilo dovolj toplo, da sva plezala brez rokavic. Zanimiva zima, nimaš kej. V primerjavi z dolgim dostopom sva bila čez smer kar hitro in se zato na vrhu še nastavljala toplemu soncu.

Prijetno razpoloženje je pretresla vest o Matevževi nesreči v Planjavi. Matevž, še enkrat; želimo ti hitro okrevanje, da se boš lahko čimprej podal novim izzviom naproti Wink

Vsem želim z doživetji bogato in varno leto 2022.

 

Se vidimo,

Jakob