Dolomiti...

Marijin podaljšan vikend smo s Tonijem, Belkom in Marinko uspešno pokoristili v Dolomitih. Gibali smo se na relaciji prelazov Gardena, Sella in Pordoi.

V soboto, ko je bilo pričakovati hladnejše vreme, smo se podali v južne stene Sas Ciampac nad Passo Gardena, Belko in Marinka sta plezala Via Adang (V, 500 m), s Tonijem pa sva se vremenu naproti podala v smer Solarium (VI, 500 m). Precej konstantna smer, v dveh težjih raztežajih so metulji in zatiči kar nuja, saj klinov praktično ni.

Za nedeljo sta Toni in Belko prišla na dan z idejo o popotovanju preko severne stene Sas Pordoia po smeri Fedel (500 m, IV+) in z nadaljevanjem po zgorni Diboni (200 m, IV+). Tako smo se vsi štirje podali v to kar oblegano smer, ki na določenih delih nekoliko spominja na soteskanje, na koncu pa te po cca. 24 raztežajih pripelje praktično na vrh Sas Pordoia. Vsekakor se splača potegniti do vrha po Diboni. Izgovor, da ti je zmanjkalo vode v tej smeri ne pride v poštev.

Kljub nočni nevihti, ki je v lonce prek noči nalila 5 cm vode, in malo utrujenih pogledih sva se Tonijem v ponedeljek podala še v Piz Ciavazes v smer Buhl (VI+, 300 m), dostopila sva po Micheluzzi-ju. Kar napeta plezarija, časa sva si vzela pa ravno prav, dež je ponovno začel, ko sva prišla do avta.

V glavnem dobro izkoriščen praznik.