Akademski tabor v Dolomitih – poročilo

V četrtek 28.julija zvečer smo se odpeljali v Dolomite in se zbrali na parkirišču pred Rdečo hišo, ki se nahaja nekaj kilometrov pred prelazom Falzarego.
Ekipo je sestavljala 10-članska zasedba in sicer Matic, Artač, Luka, Reginc, Petra, Tina, Jani, Toni, Jerca in Tada. 

Naslednji dan smo v navezah Jani+Tada in Toni+Jerca splezali smer Orizzonti di Gloria(V, V+, VI, 250 m) v Piccolo Lagazuoi. Tina in Petra sta šli v Col dei Bos (Spigolo sud) in splezali Alvero (V, 400 m).
Fantje so se sprehodili do Lagazuoi nord, ki ima nekoliko daljši dostop. Reginc+Artač sta splezala Via del Drago (VI-, 300 m), Matic+Luka pa Demoklejev meč (VIII-, 300 m).

Zvečer smo se zbrali v campu v Alta Badii. Tam so se nam pridružili še Anja in Alex ter Mičko in Matejka. Čeprav je imel camp lep razgled na sosednje gore, veliko vroče vode, wellness in druge ugodnosti, smo zaradi ne tako ugodnih cen naslednjo noč raje prespali pri Rdeči hiši.
Ker nas je malo prestrašila vremenska napoved naslednjega dne, so fantje že zarana spokali iz campa in se odpravili v Torre del Lago. Reginc+Artač sta imela namen zlesti smer Barbier/Bourgeois (V+, 350m), vendar sta zaradi nesigurnosti po treh cugih abzajlala in tam pustila rumenega frenda. Artač zaradi tega ne more mirno spati in išče soplezalca, ki bi bil pripravljen ponovno poskusiti v smeri.
Luka in Matic sta se napenjala v Cimi Scotoni v smeri Skotonata galactica (7b+, 400 m).
Mičko in Matejka sta splezala smer Diedro Sud Ovest (IV+, 350 m) v Cima del Lago.

Anja in Alex sta namesto s štrikom plezala s pomočjo zajl- po ferati Lipella sta prišla na vrh Tofane di Rozes. Ostali smo se odpeljali proti Passo Giau, kjer smo plezali v Lastoni di Formin (Torrione Marcella).
Naveza Jani+Tada in Petra+Tina smo plezali Nikibi (6b+, 300m), Toni+Jerca pa sosednjo smer Paolo Amadeo (V+, 300 m). O poslabšanju vremena še ni bilo ne duha ne sluha, zato smo ležerno uživali na rožnatih travah, nato pa se odpeljali še v Cortino d’Ampezzo na sladoled.

Zvečer smo se zbrali na parkirišču pri Rdeči hiši, kjer smo večerjali, pili in se zabavali. Ponoči nas je dež prisilil, da smo se zatekli v hišo, ki je bila na srečo odprta. Naslednje jutro smo optimistično pakirali in se pripravljali na frikanje v bližnjem plezališču. Ravno, ko smo bili pripravljeni na odhod, se je uscalo. Anja in Alex sta se s kolesom odpravila na Cinque torri, kjer ju je celo pot nalival dež.
Ker je bila vremenska napoved za Gorenjsko lepša, smo se zapeljali v priljubljene Bodešče. Plezali bolj malo, švicali pa na veliko. Potem pa spet dež. In tu se je tabor končal.