Občni zbor, koča na Klemenči jami, 30.11.2013

Evo, pa smo dočakali zadnjo novembrsko soboto, ki je bila rezervirana za občni zbor. V zgodnjem jutru smo vsi že drgetali na mrazu, čeljusti so nam poskakovale kot španske kastanjete, le Ružo je še globoko premišljeval v toplem zavetju puhaste odeje. Čez dobro uro smo se zbrali pred domom kulture Kamnik. Tam nas je Toni čakal že toliko časa, da če bi mu prerezal nogo in preštel letnice, bi jih naštel približno sto. Nato smo se odpeljali proti Domu planincev v Logarski dolini. Pot do tja je bila sila vijugasta, kar lahko potrdi Iza, saj je na vsake toliko časa odvrgla kupček hrane. Ko smo prispeli do parkirišča, smo se opremili in se podali proti koči na Klemenči jami.

Absolutni rekorder volumna ruzaka je bil Dario Šerpa Prinčič. Rekorderka v nepraktičnosti pa je bila Majči, saj je spraševala, v kateri terminal lahko odda svojo ročno prtljago. Izum ruzaka do Loga pri Brezovici očitno še ni prišel. Nato smo zagrizli v strmino, le Kočarjeva Nina je pozabila namestiti zimske gume, zato je vključila svoj 4x4 pogon. Čez slabo urico smo rahlo ošvicani prispeli do koče, kjer so nekateri na skrivaj ruknili štamperle žganega.

Po nekaj minutah počitka smo se odpravili gazit v višave. Razmere niso bile ravno najboljše, a vendar smo lahko malo potrenirali zimsko tehniko. Dričali smo se po snežnih toboganih in z derezami trgali hlače, Toni in Igorček pa sta nam pripravila pravi adrenalinski park. Nato smo se vrnili v kočo. Ugotovili smo, da organizatorji res nimajo občutka za čas, saj smo bili tam nekaj ur prezgodaj in smo morali dolgo časa čakati na ostale. Kratkočasili smo se z Matičevim sauvignonom in modno revijo znanega kreatorja Luka Razprodaje Stražarja.

Ko so ostali končno prišli, smo pričeli z uradnim delom občnega zbora. [Dolgčas, dolgčas, dolgčas, načelnik Luka Stražar, dolgčas, dolgčas, Igorček, finance, dolgčas, dolgčas, dolgčas, wikipedija, dolgčas, dolgčas, impro Matic, zvezda večera alpinist Krejmr, dolgčas, dolgčas, žolne, dolgčas, tečajci, dolgčas, dolgčas…]. Zatem je sledila večerja in sicer jota ali ričet. Po večerji je imel Domen Kastelic predavanje o preplezani smeri v Nepalu. Aja ne, Tonijev sodelavec je poleg projektorja pozabil priložiti kabel, zato je predavanje na žalost odpadlo. Tu se je končal uradni del občnega zbora.

Naprej se pa ne spomnem več.

 

Še dobro, da ima Habjan fotke.

Želje in predlogi za prihodnjič? – Večje plesišče in prva pomoč. (Tokrat ni bilo materialne škode, ampak telesne; razbite glave- natančno 8 šivov, počena rebra, priščipnjeni nohti, buške in lažje odrgnine).
Izjemoma Domč pa je izrazil željo, da bi se drugo leto tudi ostali udeležili večdnevnega zborovanja.

 

 

Tadeja Soklič, Iza Ogris, Petra Klinar in Matic Kozina