Festival Akademskega Filma 2020_2. dan

Po uvodnem festivalskem dnevu, ko so bile naše dvorane do zadnjega kotička prazne, imamo danes na voljo pestrejši program.

Ker je vikend in vreme mogoče postaja manj sončno, časa pa je še vedno na pretek, smo tokrat pripravili sklop treh filmov imenovan Petglav. Posnetki petih slovenskih plezalcev, ki so na svojih peklenskih gorah vsak v svojem času izsanjali svoje sanje

V filmih Cerro Torre (peklenska gora), Izsanjanje sanje in Anapurna so glavni akterji Pavle Kozjek, Vanja Matijevec in Tomaž Humar ter Slavko Svetičič in Franček Knez. Pa tudi nekateri drugi, v bolj ali manj vidnih stranskih vlogah. Filmi so v enakem vrstnem redu dostopni na spodnjih povezavah, v spletni Linhartovi, Gallusovi in Kosovelovi dvorani:

https://www.youtube.com/watch?v=KQrP4DbWhmU

https://www.youtube.com/watch?v=KqmxyWaAdP0

https://www.youtube.com/watch?v=9yBG0pH8ZYA

Znani so o filmih napisali:

"I wasn't that brilliant in Titanic... Pavle should have won the Oscar that year!" (Leonard DiCaprio, o filmu Cerro Torre))

"Danes so dovoljene sanje, jutri pa je nov dan!" (Miran Kučan, o filmu Izsanjane sanje)

"Če moram izbirat med Anapurno in K2 grem ponavadi rajši v pekarno." (prebivalka Trnovega, o filmu Anapurna)

Vas zanima kaj se bo zgodilo 3. dan festivala? Brez skrbi, zanima tudi nas. Govori se, da se vračamo na lokacijo kjer bo 100% v naslednjih letih potekal poletni tabor Akademcev! 

Uživajte do takrat!

Reginc